E-Sport szakosztályt a Fradinak!

Azt írja az újság (444), hogy lesz egy kétmilliárd forintos állami támogatással aládúcolt V4 Future Sports Festival, ahol a League of Legends, és a Counter-Strike Global Offensive mellett, Clash Royale illetve FIFA18 játékokban csapnak össze a baráti országok gamerei március 23. és 25 között. 

Ahogy Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón mondja:     
“V4 Future Sports Festival a magyar e-sportot Európa, sőt a világ térképére felhelyező rendezvény.” 
Összdíjazás 1milló €!

Na! Mi több NAAAA! Én mint 12-es szintű Clash Royale játékos (valamint Clan Co-Leader) a feleségemmel szemben mindig is tudtam, hogy nem az időt baszom csak el ezzel, hanem sportolok. Szóval mint sportoló úgy érzem van ez a kiaknázatlan terület és azonnal rá kéne csapni! A sporteszközök beszerzése sem megfizethetetlen hiszen mindenkinél kéznél vannak otthon is, és a játékok népszerűsége okán tódulnának a szakosztályba a fiatalok.
Lenne a Fradinak egy virtuális, otthon edző, szinte pénzbe sem kerülő szakosztálya.
Itt belső konfliktusok esetleg csak a Fifások és a Counter-Strikeosok között lehetséges de ezzel még együtt lehet élni akár stressz mentesen is.

Nyilván nem én találtam ki az egészet persze. Pl. a C-középnél már több éve mondogatja D. tagtárs, hogy a Fifázásra kell szakosztály de attól, hogy az állam is ráérzett a témára még én is lelkes lettem.

De vicces kívül, van benne lehetőség!