Bíróbotrány kibontakozóban?

A focibiro.hu megerősített információi szerint Solymosi Péter kedvéért emelhették meg a korosztályt, így neki és Szabó Zsoltnak sem kell befejezni a játékvezetést december 31-vel. Az elmúlt évtizedekben ugyanis az volt a hagyomány, hogy 45 éves kor betöltését követően az országos kerettagoknak be kellett fejezniük az aktív játékvezetést.

A játékvezetői portál szerint korábban erről volt már elnökségi döntés is. Egyes szerint azonban a korhatár nem volt leírva, így a Puhl-Hanacsek duó bárhogy, kénye-kedve szerint módosíthatta a kereteket január 1-től.

2017. december 31-vel búcsút kellett volna inteni az országos kerettagságnak:

játékvezetők: Solymosi Péter, Szabó Zsolt, Takács János

asszisztensek: Iványi István, Kepe Arnold

A focibiro.hu több, korábbi élvonalbeli játékvezetőt, asszisztenst is megkeresett, akik szerint szánalmas, hogy Puhl Sándor felrúgott egy évtizedek óta fennálló megállapodást, csakhogy saját kedvencét megmentse a “munkanélküliség”-től. Korábban miért kellett akkor visszavonulniuk olyanoknak, akik minden fizikai és elméleti tesztet profi módon teljesítettek – teszik fel a kérdést?

Kérdésként merül fel az is, hogy ez milyen hatással lesz a megyei játékvezetésre, hiszen ott is sok helyen 45 év a korhatár. Az sem lehet tudni, hogy ez a hosszabbítás most egyedi vagy a későbbi időszakban állandó marad?

Az ügyben az MLSZ sajtóosztályát is megkeresték, válaszuk megérkezésekor frissítik a cikket.

A találat az amigeleken.hu-é.
Címlapfotó: vidi.hu

Bónuszvideó:
Ferenci Attilának már pár éve is volt (egy elég sarkos) véleménye a témában. 🙂