Bemutatták a felvételeket az incidensről

A szombati mérkőzés szünetében történtekről tartott ma 10 órától a klub vezetése sajtótájékoztatót. A helyszínen kép és hangfelvételt nem lehetett készíteni, illetve élőben kérdezni sem lehetett, ellenben a korábban feltett kérdésekre válaszoltak, így azokra is, amelyeket mi küldtünk el a sajtóosztálynak.

Tekintettel arra, hogy gyakorlatilag a teljes média jelen volt, és részletesen beszámolt az eseményről ezért azokra a kérdésekre fókuszálunk, amelyeket mi tettünk fel.

Ezeket a kérdéseket tettük fel korábban írásban:

Hogyan jutott be Bonyha a kapu mögötti szektorokba, fel sem merült a hosszú tárgyalások alatt, hogy ebből gond lehet?

“Bonyhának érvényes jegye volt, azért ment az oldalkapun mert sportsérülés volt, emiatt volt bekötve a keze. A Táborral kötött megállapodás szerint a stadionban nincs helye erőszaknak.”

Hogyan lehetett nála kés?

“Sajnos bármilyen szigorú ellenőrzés mellett is be lehet csempészni kisebb kést, Nyíri Zoltán ezt demonstrálta egy bankkártya bökővel.”

A nyilvánosságra került videón jól látható a balhé egy része, a Fradi Biztonsági Szolgálat mit tett ennek megakadályozására? (A pár másodperces videón úgy tűnik, hogy tétlenül szemlélődnek, pedig a kuka már elrepült, többen maszkot vettek miközben pár méterre több sárgamellényes is tartózkodik..)

“A Tábor kérésének és a megállapodásnak megfelelően a “kríziskezelő” egység távolabb helyezkedett el, az incidens kezdeténél azonnal jelezték a helyszínen lévő biztonságiak, hogy beavatkozás szükséges és a lehető leggyorsabban megérkezett az erősítés, kb 50 másodperc alatt. A helyszínen lévő biztonsàgiak erre a beavatkozásra nem voltak alkalmasak. Nem számítottak a szünetben ilyen jellegű, szervezett támadásra.”

A súlyos sérülésekkel járó incidens kapcsán a biztonsági szolgálat felelőssége felmerült-e, ezt vizsgáljátok-e a rendőrségi eljárástól függetlenül?

“Mindenki szerepét vizsgálják, a klub házon belül is lefolytat vizsgálatokat, az biztos, hogy a “kríziskezelő” egység visszakerül a B-be.”

Hamberger Ádám jelezte, hogy bent van a stadionban Bonyha?

“Jelezte, de ezt amúgy is tudták.”

További fontos infok:

11 ember kártyája lett eddig felfüggesztve a nyomozás során (a beazonosítást a rendőrség végzi), ebből 9 ún. B kártya. Paks ellen bárki mehet érvényes jeggyel, várhatóan ma indul a jegyértékesítes. Az MLSZ-el tárgyalnak a szektorbezárásról, de ha marad a lezárás, akkor B kártyával nem lehet majd az érintett 3 hazain (Videoton, Kispest, Balmaz) bejönni.