Banánköztársaság

Komolyan meg kellett néznem, hogy vajon ma este játszuk-e az év utolsó válogatott meccsét. Durván kussol a sportsajtó, a szokásoktól eltérően nem érik egymást a “hírek” Dzsudzsákról – ja ő IS megsérült..- meg a többi “sztárról”. A Carpathian Brigade is bedobta a törölközőt, nincs ebben semmi meglepő, a csapatnál talán többet csak a legodaadóbb szurkolók nyeltek 2017-ben.

Szóval megnéztem, volt rá idő, a gyerek éppen kergeti a labdát odakint a műfüvön, a lelkes szülő ilyenkor ráér. Ma játszunk este. Nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, a hideg, a lenullázott szurkolói támogatás, a negatív márketing megteszi a hatását, szerintem ma a Vipben melegedő, falatozó vendégeken kívül párezer – vagy inkább párszáz? – nézőn kívül senki nem lesz kíváncsi a válogatottra. Az éjszaka nem ért véget, de a kijózanodás, a valóság szembejött. Mondanám, hogy Dzsudzsi is a kardjába dől melankolikusan a Groupama saját nevére szóló szkájbokszában, a kurvakomoly sérüléset nyalogatva, de tartok tőle, hogy nem.

(Amúgy mennyire vidéki – már elnézést – dolog ez a névreszóló szkájboksz egy “aktív” játékostól, azt nem is tudom szép szavakba önteni..)

Mondanám, hogy örülök a fradista kezdőknek, de nyilván más lenne a helyzet, ha nem épp a magyarfoci legújabb mélypontja, meg nem a “súlyos” sérüléshullám rágná ezt a válogatottat. Örülnék neki nagyon. Ha kicsivel több rangja lenne a válogatott meznek. Ha kicsivel több becsülete lenne a válogatottnak.

Szélesi Zoli is boldog lehet, megkapta a lehetőséget, jól fog kinézni az önéletrajzában, aztán ha kikapunk majd megint ráfogja a játékosokra. Amúgy Zoli. Nem szép dolog ráfogni a játékosokra mindent, nulla felelősségvállalás nélkül. Tökös dolog üvölteni, aztán Telkiben egy jót mulatni. Majd mi üvöltünk. Kínunkban. Ha valaki nem tehet semmiről az bizony a magyar szurkoló. Játékos, edző, emelesz mind, mind sokat tettek azért, hogy a tavaly nyári francia kutyavásár után megtaláljuk a valódi helyünket valahol félúton Andorra és Luxemburg között.

Szóval jön ez a Costa Rica, gyerekkorom kedvenc banánköztársasága, ők mennek a vébére, mi meg folytatjuk utunkat a végtelen éjszakába. Kilátások, hiú remények nélkül. És ez akkor is így lesz, ha a nagy hidegben ma este esetleg gólzáporos győzelmet aratunk (nem fogunk). A vébére akkor is ők mennek.

Mi lesz ma este?

Eredmények

Loading ... Loading ...