Az MLSZ tehet mindenről?

Mint közismert a Debrecen elleni hazai bajnoki szünetében mintegy negyvenen (vagy ötvenen?) meglincselték a korábbi és a pletykák szerint székházközeli hivatásos volt kápót, akinél nem mellesleg kés volt, és valahogy az oldalkapun slisszolt be a haverjaival.

Teljesen szubjektív véleményünk szerint az eset mindannyiunk – értsd klub, klubvezetés és szurkolók – szégyene, a felelősség kérdését a rendőrség hivatalból vizsgálja, egyelőre azonban nem tudni, hogy az MLSZ szerint – is – különösen súlyosat mulasztó FTC biztonsági szolgálatot érintő belső vizsgálat milyen eredménnyel és következményekkel zárult.

Az viszont biztos, hogy az MLSZ is bekerült a “felelősök” közé, és erről lassan sokkal több szó esik, mint magáról a szégyenteljes és megdöbbentő esetről, arról, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy majdnem ketten meghaltak a stadionban, és ki mit tesz, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő.

Orosz Pál és Kubatov Gábor volt az m4 vendége, a lenti kivonat az m4sport.hu-ról származik:

“Nem nyugszik bele az MLSZ-döntésbe a Fradi

A Ferencváros vezetői értetlenül állnak a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának döntése előtt, amely 10 millió forintra súlyosbította a zöld-fehér klub pénzbüntetését a Debrecen elleni bajnokin történt rendbontás miatt.

Mit arról korábban beszámoltunk, az egy hónapja a Groupama Arénában rendezett mérkőzés szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az első fokon eljáró testület úgy döntött, hogy a következő három bajnoki mérkőzésen a B1, a B2, a B3 és a C1 szektort zárva kell tartani a Groupama Arénában. A fellebbviteli bizottság ezt helyben is hagyta, ugyanakkor a hárommillió forintos pénzbírságot tízmillióra emelte.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, nagyon meglepődtek a másodfokú határozaton, mivel a klub jogászai tényekkel alátámasztott fellebbezést nyújtottak be. Orosz Pál hozzátette, tavasszal éppen Csányi Sándor MLSZ-elnök fogalmazott úgy, hogy szeretnék, ha nem lenne kötelező a személyazonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor. „Ezzel szemben a fellebbviteli bizottság mostani határozatban többek között arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket az eredetihez képest, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán.”

A fellebbviteli bizottság indoklásában azt állapította meg, hogy “a rendező egyesület által alkalmazott beengedéssel kapcsolatos biztonsági könnyítések és különösen a biztonsági szolgálat visszavonása a sportszervezet részéről különösen súlyos mulasztás volt”. A testület enyhítő körülményként figyelembe vette és elismerte a Ferencváros erőfeszítéseit és együttműködő magatartását az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása érdekében. Erre is tekintettel nem tartotta indokoltnak az egész stadion egy vagy több mérkőzésre történő bezárását, azaz elégnek találta az elsőfokú határozatban megjelölt szektorok bezárását.

Ezek a kapu mögötti szektorok azok, ahova a Kubatov Gábor klubelnökkel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként először léptek be a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a műsorban úgy fogalmazott, hogy még így is a Fradinál van a legszigorúbb beléptetés, még azoknak a szurkolóknak is ellenőrzik a személyi igazolványát és szurkolói kártyáját, akik nem vénaszkennerrel lépnek be a stadionba. A sportvezető szerint ennek köszönhető, hogy sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket. „Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, együttműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk.”

A biztonsági szolgálat visszavonásával kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, minden ember mellé nem lehet biztonsági őrt állítani. „A Pentagont is nagyon védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez. Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.”

Orosz Pál hozzátette, a klub nem szeretne elállni a szurkolókkal történt megállapodástól. „Nem szeretnénk olyan embereket büntetni, akik ártatlanok voltak. Dolgozunk tovább és reméljük, hogy minden rendben lesz az elkövetkező időszakban. A mostani döntést nem szeretnénk ennyiben hagyni, mert igazságtalannak érezzük.”

Kubatov Gábor ezzel kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is. „Abban reménykedem, hogy vagyunk olyan értelmesek mi, fradisták, hogy még egyszer ilyen nem fordul elő a stadionunkban.”

 • Magyar Levente

  Ízléses és nagyon elmés 9/11-hez hasonlítani a történteket, kár, hogy ezzel szemben a késes sem váratlanul érkezett, hiszen a művészbejárónál asszisztáltak hozzá.

 • Jenő Vitéz Nagybányai

  Ez meg volt tervezve szépen. Kubatov és emberei röhögnek a markukba.

  • csibészke

   Ja, végülis számithatott rá, hogy az iq csökkent csoportok még mindíg a 90-es években élnek.
   Még el kéne jutni oda, hogy álruhában 50 klónkubatov csinálta és nem a GM, UG akciója volt, mert azt akarják elérni hogy ők húzzák a lóvét.

   Vagy az a probléma, hogy nem hallgat a tábor, a vezetésére?
   Tehát egy szük érdekcsoport kötött alkut olyanokra hivatkozva, akik szarnak rájuk?

   Pont leszartam, hogy ki az a bonyha, súlytalan volt, senkit nem érdekelt, csak azokat akik akartak ebböl valami hasznot.

   Kubatov megérdemli hogy kaszáljon mert a kisujjában több van, mint ezeknek az idiótáknak.

   • gabesz

    Te elhiszed amit írsz ! Te tényleg ennyire hülye vagy ? A jelenlegi állapot kinek jó ?
    Olyan minden mint régen , szkenner nélkül nem lehet bemenniu, az 500 fős halhatatlant átköltöztette a D -be ami üres volt és most a B üres, de nincs bojkott nincs hogy a jáékosok áljanak ki a drukkerekért nincs a drukkolás bojkottálva, nincs Kubatov szidva , mert bebújt Csányi valaga mögé, és eljátszák hogy az MLSZ és Fradi nincs haverságban ! Persze Kubatov nem tudta hogy ez lesz és ezért nem lett opcionális az egész stadionban a szkenner ! Mert fogalma se volt arról hogy a kopasz barátai Bonyhát beengedik késsel, és ezért lefogják vadászni ? Á nem tudta csak mégis mindent úgy készített elő ! Menjen KUBATOV a Kurva anyjába abba lila drukker Bene fan ringyó picsájába !

    • csibészke

     Hüpp hüpp, te tényleg ennyire ostoba vagy?
     Azért lett levadászva mert a röntgen szemű fedhetetlenek látták a hasitasiban a bicskát?
     A cimborája miért lett levadászva?
     Neki mi volt a bűne?

     • gabesz

      Biztos nem volt bűne ? Egyáltalán látta valaki hogy megverték ? Mert beszélünk itt bemutatott kamera részletekről, amiket a nyilvánosság nem is látott ! Te se Ő se mi se ! Miért titkolják a felvételeket Kubatovék és miért nem tárják fel ? Csak azt ne mond hoggy rendőrségi titok, mert ha ezeket a felvételeket a rendőrség bizonyítékként kezeli akkor az ügyvédeknek megmutatják ! De a késes miért lett felmentve kimosva ? Késsel megy meccsre és egy rendőr nem kérdi meg miért ? Sőt azt se kérdi meg tőle senki hogy vitte be ? És hogy motozták meg és ki ? Tudod egy normális országban ahol független a rendőrség ott megkérdeznék ! De ha nem egy politikus védence lenne akkor nálunk is megkérdeznék ! Ha nem mosná ki Bonyhát a rendőrség, és nem mosná Kubatov a secut, még elhinném nincs köze hozzá ! Ha mind a kétoldalt felelősségre vonnák és kivizsgálnák mi történt , miért megy valaki késsel meccsre vagy talán szokásból és már nem először engedték be ?
      Kubatov egy sunyi patkány ! Eljátssza hogy az MLSZ a rossz fiú és közben lehet már meg van az ujabb provokáció terve valahol valakinél a Vasas meccsre
      JA KÉREM EZ ITT ORBAGISZTÁNIA AHOL A BŰN AZ ÚR ÉS AZ ALVILÁG A SECU !

     • Medve László

      ha nincs fémdetektoros kapu vagy teljes ruházat átvizsgálás, bárhova belehet vinni egy 10-20cm-s kést. amit én nem értek, hogy miért a stadionban kellett megtörténni ennek miért nem lehetett lerendezni az egészet a stadion környéki utcákon meccs előtt vagy után, mert az várható volt, hogyha bármiféle balhé lesz bent akkor a média és az mlsz is harapni fog rá és sokszorosára felnagyítják az egészet.

     • gabesz

      Hát nem tudom de Én Szombathelyre örültem hogy magamat betudtam vinni ! Bár minden molesztálás nélkül de háromszor is átvizsgáltak , sőt sapkát kesztyűt le kellett vennem ! Azért a stadionban történt meg mert Bonyhát különbejáron be engedték késsel ! Azért mert talán tudta felmentik ellene nem indul eljárás ! A kést előbb vette elő mint fizikálisan az élete veszélyben lett volna ! De ezt senki nem vizsgálja ! Ráadásul Kubatovék se inditanak vizsgálatot ellene nem kérdik meg miért ment késsel és nem tiltották ki örökre ! Vajon miért nem ? Vajon miért mentették fel ? Vajon a volt akciófönőknek va e befojása a rendőrségre összeköttetései lévén most Fradi secusként ! Vajon a volt beosztottai miért úszták meg szinte büntetés nélkül Simon Tibor kivégzését ?

     • Medve László

      Az egész NBI szervezése és lebonyolítása egy ős káosz, egy biztos az MLSz részéről a büntetés és a bírók fényezése azon kívül össze-vissza beszélnek ők is. Csányi nyilatkozik hogy könnyíteni kellene a jegyhez jutást, az FB azért emeli 10mFt-ra a büntetést mert enyhítettek a beengedésen és csak azokat a szektorokat záratja be. Emelni szeretnék a nézők számát ehhez képest ennyi zárt kapus meccs nincs a világon mint nálunk. Szkennert egyik részről sem igazán értem én amióta van azóta is bejárok semmi gondom nem volt belőle (nem értem mi a gond vele, akkor amikor ha 5000Ft-t szeretne befizetni az ember éppen csak széklet mintát nem kérnek), nem értem a vezetők részéről mert amikor ennyire tele van kamerázva a stadion akkor teljesen felesleges, mint látjuk a mostani esetben is és igazán MLSZ részéről sem volt aki kiállt volna, kell vagy nem kell ilyen szigorú beléptetés plusz, hogyha valaki szkennel nélkül szeretne bejutni akkor minimum kb.4-5x többet kell fizetnie egy jegyért. Megy az egymásra mutogatás és másik okolása a helyzetért , holott mindenkinek meg van a maga felelőssége a kialakult helyzetbe.

     • gabesz

      Szkennerrel az a gond hogy nem értem miért kell tűzzel vassal rám erőltetni ? Hogy miért volt fontosabb a megtartása , mint a b-kártyásokat is beengedni a Vidi meccsre ezzel nagyobb hangulatot teremtve, és több bevételhez jutni ? Az hogy lessze gondod a véna szkennerből vagy nem hogy miért kell ennyire nem tudhatod ! Valami nem stim ha mindennél fontosabb , még talán az is megérte hogy Bonyhát beengedjék késsel és …. ! Ez az egész cirkusz arra volt jó hogy újra csak szkennerrel lehet járni a Grupiba ! Az MLSZ nem megbüntetett hanem statisztált Kubatovnak ! Ugyan már a 10 milla ,az is kérdés hogy be kell e fizetni, szeretném látni a bizonylatát, és ha be is mi az ahhoz a kb 700 millióhoz amit az MLSZ majd tavasszal ad ! Legfeljebb 710 milliót ad Kubatov és Csányi közti vita csak mű balhé hisz mindkettő Orbán Viktor csicskása ! Azé az orbáné aki Puskás rajongó , és Albert Flóriánt halála után meggyaláztatta hogy csak Puskás az akiről éltében stadiont neveztek el , és viseli a stadion a nevét még mindig ! Szóval hagyjuk ! Valószínű a szkenner gyár is uram bátyám mutyi hisz állami pályázati pénzt i kapott !!!! Az MLSZ mögé bújik Kubatov, mert egy gyáva geci patkány ! Alvilági geci volt és maradt, akkor is gyáva volt meg most is az ! Hiszi magát valakinek , de csak egy csicskása Orbánnak. De azt is mondhatnám hogy egy bolsevista eszközökkel uralkodó párt vézérének a csicskása

     • csibészke

      Hagyad már ezt az orbanisztános dumát, az ország olyan, amilyenné mi tesszük.
      A trágya baloldallal, az urambátyám fölényeskedő Fidesszel, meg a jelenleg meghatározhatatlan identitásu Jobbikkal, ami mára szintén egy romhalmaz lett, meg a többi bóhóc párttal, nálunk még a kétfarkú kutya is irányított párt.
      Rohadtul nem kell addig másra mutogatni, ameddig tele vagyunk szarral.
      Nem az orbán hibája, hogy ő a miniszterelnök, hanem a mi szégyenünk, hogy 15 millió magyarból ő az egyetlen akit ki tudunk állítani.

      Ezeket úgy irom, hogy évtizedeken keresztül nem volt az a disznóság amire ne keresem volna mentséget, amit a “tábor egyes tagjai” csináltak.
      Ezeket úgy irom, hogy általában Jobbik szavazó voltam.

      Csak elfáradtam már ebben a sok ajasságban.
      Ha a felét elmondanám annak amit tudok, akkor egy világ omlana össze benned.

      Aztán ki mennyit kap?
      Sajnos az az igasság, hogy ha mindenki megkapná, akkor kellene 8 millió hely a sitten.

     • gabesz

      Ez az ország Orbagisztánia , egy Kádári diktatúra örököse ! Igen olyan amilyenné azok az erkölcsi hulladékok és kommunista hulladékok teszik akik a FIDESZre szavaznak ! Lehet 0 az alternatíva de ez a legerkölcstelenebb és legkommunistább módszerű párt !
      Enmgem nem érdekel a tábor egyes tagjai büntessék meg aki vétett ! De mentsék fel azt aki késsel megy meccsre aki nem akkor veszi elő a kést és provokál vele mikor megtámadják testközelből , ne csak 5 évet kapjanak Simon gyilkosai , és 9 et Stadler , Ne lehessen Országgyülési képviselő az akinek gyilkosságért ült baráti kapcsolatai vannak ! Ne mosodjon el minden ami a Fradihoz köthető ! Pl tényleg tudni szeretném Vargától elvették e a jogsiját , és mennyi időre ? Tényleg tudni szeretném hogy lehet valaki szurkolói kordinátor aki emberölésért ült , Vagy ha jogosan önvédekezett az Őt váltó kordinátorral szemben gázpisztollyal, akkor az aki támadta milyen büntetést kapott ? Avagy Jova megütötte e a csajt és milyen büntetést kap, vagy csak egy kitaláció volt ami alkalmas volt arra hogy Jovát kirúgja Kubatov ? És csak tudni szeretném hogy miért maradt az oldal lelátó szkenner köteles, Kinek az érdeke annak a szkennernek az üzemeltetése ? Hogy lehet az hogy véletlen is az a cég lett a haszonélvezője a késes balhénak ? És Kubatov miért hazudja azt hogy nem lehet mindenkit büntetni, miközben több eezer embert büntet aki nem szkenneres kártyát váltott ? Szóval miért mossák ki bonyhát ? És lesz e belső provokátor, aki ideghenben is balhét provokál, akit majd be se azonosítanak vagy akit felmentenek ??? Miért kellett vérnek folyni ahhoz hogy csak szkennerrel lehessen meccsre járni ? Mert lehet bárkik a bünősök de véletlen mégis az a szkenner lett a győztes amit tűzzel vassal kitudja mennyi pénzért erőltet kubatov ?
      Csak válaszokat kellene adni mert soha egy Elnök alatt ennyi erkölcstelenség , balhé nem volt mint Kubatov alatt !
      És soha nem hallottam csak most Orbagisztániában hogy pillanatok alatt felmentenek valakit, aki késsel jár meccsre , és nem keresik hogy miért ment késsel miért vitte be , miért engedték be az oldal kapun anélkül hogy megnézték volna hogy indokolt e a harci kötés a kezén ? És miért nem tiltjákk ki örökre egy évre, miért csak felfüggesztve van az ügye ?
      Büntetlenül késsel Orbagisztániában lehet futkozni. Itt mentik fel a pártnak lehet hogy hasznos lehet még embereket.

   • Orwell_1984

    “Pont leszartam, hogy ki az a bonyha, súlytalan volt, senkit nem érdekelt, csak azokat akik akartak ebböl valami hasznot.” Meg azokat, akiket provokált és baltanyéllel fenyegetett…

 • önkritikus

  Jól megizzasztották őket a királyi tv-ben a kemény kérdésekkel.. De állták a sarat a fiúk! Felelősség áthárítva,