Az FTC közleménye

Közlemény

A szombati FTC-DVSC labdarúgó mérkőzés szünetében történtek után Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke ad tájékoztatást a klub nevében.

“A szombati mérkőzésen egy jelentős szurkolói rendbontás történt, melyben többen súlyosan megsérültek. Az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel, minden segítséget megad ahhoz, hogy a leghamarabb megtalálják a bűnelkövetőket. A klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. Munkájuk megkönnyítése érdekében, a rendelkezésünkre álló felvételeket és dokumentumokat átadtuk a rendőrségnek. Megítélésünk szerint, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, mindegy, hogy ki és milyen indítékkal követte el tettét. Erőszak nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionban és mindent elkövetünk, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást. A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk.

A verekedésekben résztvevőknek – a vizsgálatok lezárásáig – haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, annak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni.”

 • Buják

  50 ember? Ez túlzás szerintem….
  Viszont ennek így tényleg nincs helye a stadionban. Ha 30 méterrel arrébb, a kerítésen kívül történik a dolog, akkor azért más lenne a súlya az eseményeknek.

  • Vytautas_csoportkör

   Egyetértek.

 • Aro

  Tudom hiú ábránd de a “biztonsági” szolgálat felelőssége mikor fog felmerülni végre?
  Egyrészt hogy kerülhet be valaki két késsel a zsebében a stadion területére. Egy olyan valaki ráadásul, akit kiemelt figyelemmel kellett volna kezelni. Ez a seggvájatba dugott magyarázkodás minimum szánalmas de szakmainak semmiképp nem nevezném.
  Másrészt miért nézte végig az egészet a szeku? Miért csak akkor avatkoztak be amikor már feküdt az ember magatehetetlenül? Miközben egy horda jóképességű mellényes a B1 és a VIP között nézte a meccset. Választási irodánál tudnak csak kemények lenni öregasszonyokkal?

  • Josephdemaistreee

   Bármilyen furán hangzik,de meg kell védenem őket! A beléptetés normális,gyors mederben zajlott,semmilyen probléma nem merült fel a B kapunál. Átvizsgálni úgy embereket,meg lehetetlen,főleg 20 ezer embert,hogy ne tudjanak becsempészni valamit. Ezért van a kamera, a motozásnak meg formalitásnak kell lennie.
   Viszont,ha a fasszopó ,köcsög, priuszos,sittes bonyha miatt lassabb lesz a beléptetés, akkor kurva élet,hogy nem megyek többet!

   • Aro

    Az ember kiemelt veszélyforrás, nem hiszem el hogy nem merült fel, hogy rá jobban kéne figyelni (hacsak nem a haverok engedték be okosba). Továbbra is áll a kérdésem hogy a kukadobálásnál legkésőbb miért nem léptek közbe?

    • Josephdemaistreee

     Ez viszont jogos észrevétel.
     Amúgy már olyat is hallottam,hogy nem a forgókapun jött be,hanem a szeku oldalt beengedte.
     Az,hogy ne terjedjen tovább ez a spekuláció, a klub bizonyítsa be,hogy a kamera felvétel és a rendszer megnézése alapján(volt-e jegye),hogy hogyan jött be a stadionba!

     Egyébként nagyon csalódott vagyok, nem kellett volna ennek az egésznek megtörténnie.

     • Scenkhyalfi

      Kódolva volt, a kápóval készült riport már felvezethette ezt és illett volna a megfelelő szektorba ültetni a célszemélyt, a balhét elkerülendő, “érdemei” elismerése végett.

   • alehandro2

    bonyha szerintem örökre ki lesz tiltva

    • gabesz

     vagy a vipből nézi majd a meccseket , amit mi sose fogunk megtudni !

     • alehandro2

      de megtudnánk. ott is lehet pár ember aki felismerné és telóról már jönne is a kép !

     • gabesz

      Aha ! Ugye a Fradi secu főnöke volt a rendőrségen Simi gyilkosainak főnöke ?
      Akiket elbocsájtottak azonnal , de alig kaptak néhány évet ?
      Most a késest kimossák majd a rendőr cimbik ?
      kap 1 fél év kitiltást meg a skyboxban ellesz ?
      fotó ? 😀
      Igaz az a hír hogy Belkovics nem fotózhatott a pályáról ? Mert Ő nem kapott megbocsájtást amiért a tábor demonstrációit fotózta és ki lett tiltva ?
      Orbagisztánia ?

  • Scenkhyalfi

   Érdekes az egész “megállapodás”, a kápóék közös “bíráskodása” valahogy kimaradt a tájékoztatókból (esetleg figyelmetlen voltam), remélhetőleg nincs titkos záradék, mint volt a két szocializmus paktumakor.

  • gabesz

   Látod a sorok közt a betűket ?
   A Tábor 50 tagja szervezetten üldözte a kubista capot. A kés ami a végbélben lett becsempészve az csak úgy ártatlanul volt ott!
   Csapda volt ez az egész geciség , és most Simi gyilkosainak volt főnöke kiadott egy közleményt ahol a szkenneres cimbi csak áldozat

 • Dolse

  S így lesz Hambergerből vamzer vagy felrúgja a megállapodást

  • Aro

   azt azért nem hinném

   • Dolse

    melyik a 3. út? kubatovnak nagyon jó lapjárása lett a hétvégén

    • Scenkhyalfi

     A faramuci megállapodás pont erről szól, megint kettéválasztotta a szurkolókat, a vérnyuggerek, vércsaládosok szkennelhetnek, a békejelet viselő (hippik) ultrák meg bemehetnek (az 500 vállalt újabb szkennelés ára pedig fedezheti egy darabig az MLSZ büntetéseket).

     • Sztaking

      b kártya ugyanennyibe került..Én együtt voltam skenneltekkel semmi különválasztást nem tapasztaltam,az eddig favorizált ,védett gyerek elszabadult ,és erre nem készültek..ennyi történt sorozatos szakmai hiba…

    • Sztaking

     ezt elqurta mint fletó a politikát!

    • Aro

     4:3 arány van a Bizottságban. Már a megállapodáskor kiderült, hogy tök mindegy ki mit mond, úgyis az lesz amit a klub akar. Aztán akkor lehet majd vakargatni a fejeket, hogy mi lesz ha kivágnak 50 embert. Amúgy későbbre számítottam valami csapdára, még engem is meg tud lepni a klub.

  • Vytautas_csoportkör

   A késes állaton nincs mit mérlegelni: börtönbe vele. Ha ő kezdte, ha nem. De sajnos a 20-as csordát sem mentik fel a körülmények. Az önbíráskodás, pláne a stadionban, óriási hülyeség volt. Mindegy, remélem, nyilvánosak lesznek a felvételek, addig csak spekulálunk…
   Személyes felelősségvállalás, ez a kulcs. Nem “a Tábor” csinál valamit vagy sem, nem egy szurkolói csoport verekszik vagy sem, hanem konkrét egyének: G. Józsi, W. Karcsi, L. Ödön. Ha megvannak, a felvételek és a pályarendszabály alapján objektíven megítélhető a felelősségük.

   • Aro

    Ha nem ránt kést, vélhetően 2 nagy pofonnal megússza. Innen is köszönöm a srácoknak, hogy nem hagynak senkit késsel hadonászni.

   • gabesz

    Mint Simon gyilkosainak ? Akiknek a főnökük Agyas volt?

  • gabesz

   gondolod hogy nincs felrúgva a megállapodás ? Gondolod hogy a szituáció , és ez a közlemény a megállapodás részéről már nem egy karakter rombolás ? Gondolod Paksra megy a tábor ? Legalább is B kártyával ? Mert gondolom A – ra azért átlehet váltani ? Ez az egész megállapodásdi és pont Debrecen elleni vissza térés és a kubista capo elbaszott akciója nem egy csapda része ! Kubatov Volly Nyiri meg Agyas ! Ugyan már ilyenekkel tárgyalni és megállapodni ? Hmm

 • Scenkhyalfi

  “Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük
  mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre
  tökéletesen alkalmas.”
  Ez a két mondat önmagában igazolja a szkenner totális feleslegességét.

  • Vytautas_csoportkör

   Az arra valo, hogy a kitiltottak mas kartyajaval megis bejussanak valahogy.

   • Scenkhyalfi

    A családi jegy meg díjkedvezménnyel jár. A magyar ember kreatív.

   • Magyar Levente

    Mármint hogy a ktiltottak más kártyájával nehogy mégis bejussanak.
    Ugyanakkor érdekes lesz, ha a mostani esetben meg fogják tudni ezt tenni szkenneletlen emberek esetében.
    Valamint egy példát hozva – mondjuk legyen elnök úr kedvence – a Dortmund háza táján is meg tudják oldani, ahol tudomásom szerint nincs szkenner (mint sehol máshol):
    http://www.sportsnet.ca/soccer/88-dortmund-fans-banned-stadiums-darmstadt-violence/

   • gabesz

    Szkenneres időkben is bejutottam ha akartam , szkenner és minden kártya nélkül.

 • gabesz

  Simon Tibor , Baranyai , Expol örzővédő cég, Mammut ,
  “Öt évvel a legendás ferencvárosi labdarúgó, Simon Tibor halála után lezárult annak a négy vádlottnak az ügye, akik a jogerős ítélet szerint súlyosan bántalmazták a sportolót. Mindössze egyiküknek kell majd visszatérnie a börtönbe, csaknem hét hónapra. A többiek végleg elfelejthetik az éveken át tartó eljárást és a hosszú idejű előzetes letartóztatást.”

 • Sztaking

  Én nem hagyom,hogy az ÜNNEPET megrontsa ,akármi,..újra együtt voltunk és jött a gyorsulás,a többi nüansz ehhez képest!Ez a lényeg Emberek.A hatóságok tegyék a dolgukat…Ne foglalkozzunk vele,felemelő volt Uraim!

 • Sztaking

  liberált bolsi sajtó,rárepült a dologra,drágajóelnökurunk,nem kellett volna hallgatni a seggnyalókra és ilyen bicskás gyerekeket futtatni,de ha már futtattad most tudni kellett volna visszafogni!ez ellett qurva nagyon…