Át vagyunk verve

Évek, évtizedek óta folyamatosan. Szétesett a vár, amit a Kapitány – az igazi – a rendelkezésére álló alapanyagból – majdnem szart írtam..- következetesen épített, szertefoszlott a pislákoló remény az éjszakában. Az éjjel soha nem érhet véget, a magyarfoci sötétsége áthatolhatatlan.

Nincs védelmünk, nagy meg röhejes gólok sorát kapjuk. A támadójátékunk esetleges, Priskin, Ugrai, Böde, Eppel csatárokkal erőlködünk, miközben az egyetlen szabad szemmel kivehető teljesítményt nyújtó Nikolics Amerikában szórja a gólokat. Nem kell a diktátor Storcknak, aki jó balkáni (??) szokás szerint kézivezérel, meg hozza a pereputtyát, hogy a mi pénzünkön éljenek kurva jól. A portugálok ellen sunyin rúgdosódunk, ők a testi épségük védelme miatt vettek vissza – erre mondta Storck, hogy jól játszottunk, gyalázat volt nem játék..-, a svájciak ellen 4:0 után lett keresnivalónk, leszámítva az első 10 perc lelkesedését.

Lehet önmagunkat ámítani, realitásokról pofázni, csak közben az emberek nem teljesen hülyék: minket folyton elgázol a nemzetközi gyorsvonat, miközben vannak példák számolatlanul, hogy tudatos, okos és következetes MUNKÁVAL, kitartással, küzdőszellemmel el lehet érni eredményeket még a nemzetközi porondon is. Olyan szinten igénytelenek lettünk, hogy az MLSZ arcpirító ezer forintos jegyakcióját benyeltük, mint kacsa a nokedlit. A következmények elfeledve, jegyek felvásárolva, cserébe az MLSZ nem hisztizik a buzizásért kiszabott svájci frank tízezrekért, a szurkolók meg mennek és beleadnak apait-anyait, hogy a túlfizetett belföldi sztárjaink esetleg legyőzzék a nekünk való ellenfelet:

Feröer-szigeteket a csoport harmadik helyéért.

Miközben Svájc, Portugália több, mint kétszer annyi pontot szerzett, a válogatottunk selejtezőbeli teljesítménye ki tudja hány évtized után az 50 százalékot sem éri el, egy amúgy nem túl erős csoportban. Abszolút mélypont. És mi a következmény? Semmi. Telt ház a Feröer-szigetek ellen.

Nem lesz könnyű meccs, de legalább lesz pacsi, puszi, bratyi, pyro meg Himnusz éneklés. Pedig ezek a magyar szurkolók focit is érdemelnének..