„Apa, menjünk át máshova!”

Mondta a gyerek. Az apuka levelét megírta, és hát abból lett vezető anyag az indexen.

A főbb állításai:

Nem családi program a Fradi kézimeccs. Már a kézi SEM. Csúnyán beszéltek vele részeg Fradi szurkolók. Különben is sokan voltak egy amúgy is méltatlanul kicsi dabasi csarnokban. A biztonsági őr valószínűleg nem is vette észre a szóváltást. Fénymásolt jegyekkel jöttek be szurkolók. Ezek kiszorítják a nekik nem tetszőket. Nincs szükség erre.

Mindenki megvan döbbenve, ki ezért, ki azért, lehet mire ez a bejegyzés kikerül már a Club is reagált.

Na most mivel történetesen én is ott voltam két 10 éves gyerekkel – történetesen épp két Fradi kézis kislánnyal – sőt, mi is csak állójegyet kaptunk, azt hiszem van alapon reagálni némi összehasonlítási alap birtokában az apuka kollégának:

Focira, kézire, hokira szoktam gyerekekkel járni, sőt, az asszony is szokott jönni, és sok hasonló családot ismerek, sokan vagyunk. Most így hirtelen nem tudok meccs közbeni atrocitást a környezetemből szerencsére, mármint amiben ez a konkrét felállás volt: családos apuka gyerekekkel versus fradista “ultra/huligán/bajkeverőelemek/szenvedélyesszurkoló/béközepesek” stb, (a megfelelő rész aláhúzandó.)

De tényleg maradjunk a konkrét esetnél:

Szerintem családi program a Fradi bármely sporteseménye, de nyilván a két 10 éves lánykával eszembe sem volt “azon” kapu mögé menni állójeggyel. Nyilván nem szép dolog mértéktelenül sokat inni és csúnyán beszélni gyerekek előtt, meg amúgy sem. De. Normális helyzetben nem itt játszunk. Értsd a kiemelt érdeklődésre számot tartó Metz elleni mérkőzés lebonyolításához alkalmatlan a dabasi csarnok, kicsi, nem lehert normálisan szétválasztani a “tömeget”.. (HálIstennek tulajdonképpen, dehát ezt egy ideje ugatjuk, mennénk inkább megint a vásárcsarnokba, ha már a Tüske esélytelen, más meg nincs..) Másrészt senki nem mondta el apukának – ezekszerint főleg nem a megfelelő hangnemben -, hogy itt most bizony kőkemény szurkolás lesz. Olyan, amely szurkolás miatt például a Rosztov jobbátlövője inkább a Metz-el játszana, aki követi az eseményeket az tudja, hogy ehhez a Rosztovnak ki kellene kapnia hazai pályán a Bukaresttől az idegenbeli iksz után.

Én nem tudom ki jött be fénymásolt jeggyel, és ezt honnan gondolja apuka. A biztonsági őrök jó sokan voltak, még a lányokat is megmotozták, ez nem annyira Európai Kézilabda Szövetség konform. Szinte biztos vagyok benne, meg úgy is tűnt a ránézésre nagyon szép létszámú biztonsági szolgálat, ha apuka bokszolni kezd a csúnyán beszélő és ittas – és fénymásolt jegyes – fradistákkal, akkor hamar beszálltak volna megoldani a helyzetet.

Nem mondom, hogy néha nincsenek komoly kételyeim más típusú személyes tapasztalatok miatt, de eddig szerencsére a gyerekek inkább Fradi meccsre, mintsem “máshova” akarnak menni. Apukát sajnálom, de talán jobb lett volna, ha egyből a másik kapu mögé jön.

(És nem azért, mert rendben van, ha valaki mocskosul részeg és mocskosul beszél, főleg gyerekek előtt egy másik fradistával. Erre tényleg NINCS szükség.)