Amolyan piacfelmérés

Avagy a tél közeleg, ilyenkor érdemes útra kelni Dél-Amerikába, és hát a tél közeledte az átigazolási kapu kinyílását is jelenti. Lassan megint görcsbe rándulhat a gyomrunk: vajon távozik-e valamelyik piacképes labdarúgónk pl. Varga Roli vagy nem? Kit tudnak igazolni az eddig ritkán a tutiba nyúló illetékesek?

Az nso.hu cikke:

“Úgy tudjuk, a Ferencváros két képviselője – az egyikük feltételezhetően a klubnál játékos-megfigyelőként alkalmazott Vladan Csukics volt – utazott nemrég Uruguayba, hogy több mérkőzést és játékost is megnézzen, illetve a szomszédos Argentínába is ellátogatott meccsekre.

A dél-amerikai túra szervezésében a hírek szerint az FTC uruguayi légiósának, a nyáron szerződtetett Fernando Gorriaránnak a menedzsere is közreműködött, aki konkrét futballistát is ajánlott a klub figyelmébe. És nem kizárt, hogy a szóban forgó támadó a téli felkészülés alatt Magyarországra utazik, hogy Thomas Doll vezetőedző is megismerhesse – tudtuk meg helyi kollégáktól.

Ugyanakkor információink szerint elsősorban nem egy futballista miatt keltek útra a Fraditól, hanem amolyan piacfelmérést végeztek, hogy megismerhessenek olyan labdarúgókat, akik a következő átigazolási időszakok során célkeresztbe kerülhetnek, mint konkrét kiszemeltek. Kiváltképp gyors, a szélen és középen is bevethető támadók iránt érdeklődik a klub. Amilyen például a szlovén kiszemelt, Roman Bezjak, akiről már nyilatkozott is Thomas Doll, és aki továbbra is képben van az FTC-nél.

Ellenben úgy tudni, ezen a télen csak akkor érkezik új légiós a zöld-fehérekhez, ha a jelenlegi keretből valamelyik külföldi futballista távozik. Erre elsősorban a kevés lehetőséget kapó játékosok esetében lehet szó: nem lenne meglepő például az előző nyolc fordulóban nem szereplő portugál Rui Pedro, az NB I-ben ebben az idényben csak három bajnoki meccsen pályára lépő Janek Sternberg, vagy a hatszor szereplő Julian Koch téli távozása.

A magyar játékosok közül Lovrencsics Balázs és Bognár István a több játéklehetőség reményében válthat, míg Varga Roland iránt görögországi pletykák szerint Athénból mutatkozik érdeklődés (akár az Olympiakosz Pireuszról is szó lehet), de semmilyen konkrét lépésről nem tudni az ügyben.”

Meglátjuk.

 • Király Zsolt Vagyizs

  Szerintem az utóbbi időben jól igazoltunk,csak sajnos Doll keze alatt nem azt nyújtják amit tudnak,szerintem pl Otigba és Paintsil is visszaesett.

  • Leleplező

   Páncél nem esett vissza csak nem értik mert fejben és testben is gyorsabb mindenkinél. Csak alkalmazkodott. Hiába fut ütesbe vagy nyer egy az egyben ha nincs aki kövesse és értse a következő lépést.

   • gabesz

    És ez nem edzői hiba ? Nem arról van szó hogy nincs tudatos játék , játék elemek gyakorlása ? Nincs edző 🙂 Vagyis van 2 egyik az első félidőben kiabál másik a másodikban ! Úgy vicc a Fradi szakmai stábja ahogy van.
    Aki idejön ma az holnap már bánja és menekülne, hanyat homlok.