Ahonnan nézed

Nagyobbacska vihart kavart a Green Monsters tegnapi közleménye. Ütköznek a vélemények pro és kontra, mi meg kiteregetjük a szennyest kicsit, mindenekelőtt az viszont biztos: ha a kapu mögötti szabályok kapcsán kérdés merül fel bárkiben, akkor lehet odafáradni a csoportokhoz, aztán kérdezni. Ezt nem lehet, hanem el kell fogadni, más kérdés, hogy a lelátón kívül is érvényesek-e a farkastörvények, gondolunk itt arra, hogy bár tavaly ősszel megszületett a vezetés és a Green Monsters vezetői közötti megállapodás, és bár Hamberger Ádám részéről volt olyan határozott kijelentés, hogy minden szurkolót képvisel, az oldallelátót is, és a lehető legjobb megállapodásra törekszenek, illetve a később megszületett soványka megállapodás ismeretében az is elhangzott, hogy a közös célokért – a vénaszkenner minden szektorban opcionálissá tétele, a tagsági rendszer, hogy csak a legfontosabbakat említsük – lesz további tárgyalás. Na ezekről azóta semmit nem tudni, persze nem jött jól a visszatéréskori verés sem. Viszont sokan még kint, tagságnak se híre se hamva, de még a vénaszkenner sem lett opcionális oldalra. Röhej amúgy is, hogy pont oldalt maradt kötelező. Egyelőre.

Mindezek tükrében a tegnapi közlemény kapcsán a – még magunk között sem egységes – véleményünk:

A pirózás ügyében valaki vagy valakik tartják a hátukat, természetes, hogy kereteket kell szabni, máskülönben az MLSZ vaskos büntetései megint alkalmasak lehetnének a Tábor piszkálására, lejáratására. Ez ügyben teljesen jogos, ha a GM kontrollt akar magának.

Az új csoportok alapítása vagyis az alapítás megtiltása már melegebb pite. Milyen alapon gondolja bármelyik csoport megtiltani egy leendő másiknak, hogy ne legyen? A puszta erő ehhez elegendő lehet, de a kapu mögötti lelátói élet hierachikus szabályai sem lehetnek annyira primitívek, hogy mert csak, és meg mert az erősebb kutya toszik. Ráadásul valamikor a GM is megalakult, mi lett volna, ha anno Hyposék nekik is megtiltják a megalakulást? Mert csak. Lehet mondani erre, hogy ha a párfős lelkes csoportocskák közül csak egy is például egy kézimeccs után elveszíti a drapiját, akkor az mindenkinek szégyen, a zöld szörnyeknek is. Szóval itt van két nézőpont, szögesen ellenkező eredménnyel. Nem nagyon lehet állást foglalni, mi azért inkább azon a véleményen vagyunk, szabadság van. Nomeg itt lehet megjegyezni, hogy talán vannak komolyabb és nagyobb problémák is mind a Táborban, mind a Fradi körül, mintsem hogy ki mikor gyújt be egy füstbombát, vagy éppen alapít a haverjaival egy csoportot. De mi nem értünk hozzá. Vagyis ehhez sem.