A teljes igazság

Nem szeretnék belekezdeni hosszabb elmélkedésbe, de ahogy leírom ezeket az első szavakat, tolulnak a gondolatok a fejembe. Néha menetközben, vagy előre, vagy utólag összeállnak a motivációk, a tettek, érteni vélünk mindent, és úgy tűnik kitisztult a nagy kép, tudni véljük az IGAZSÁGOT. Sokan vannak ezzel így napok óta.

De vajon mi az igazság?

Az igazság az egyetemes emberi filozófia alapproblémája, ezer évek óta nagy koponyák próbálják egzakt módon megfogalmazni, megtalálni hogy mi az igazság, vagy másképpen: „A filozófia lényege nem az igazság birtoklása, hanem az igazság keresése.”

Remek agyszülemények vannak a témában, de legyen eleg még egy gondolat, mivel semmiképpen sem akarok elveszni a témában:

“Vérjeleket róttak az útra, a min mentek és balgaságuk azt tanítá, hogy vérrel bizonyíttatik az igazság.
Ámde a vér a legrosszabb tanúja az igazságnak; vér még a legtisztább tanítást is őrületté és a szívek gyűlölségévé mérgezi.”

Szóval én igazából nem tudom mi az igazság. Talán sohasem tudjuk meg. Vannak információk pro és kontra, van hangulat, és vannak teóriák. Ilyenkor érdemes vizsgálni, hogy kinek az érdeke. Szerintem ez az eset így, ahogy végül megtörtént, lezajlott senkinek sem az érdeke. Most mindenki kárt ment, keresi a kiskaput, menekül, próbál okosan reagálni, de aki nyugodt tud egy ilyen helyzetben maradni, képes tiszta fejjel reagálni az van, az lehet nyeregben. (Nem sok ilyen embert láttam az elmúlt napokban, de egy-kettőt már igen..) Akinek van rutinja az ilyen eseteket kezelni, nyerő lehet. De csak a végén. Ami még sokára lesz. Mert most nyakig ül a szarban mindenki: szurkoló, vezető, szekus, mindenki. Aki azt mondja, hogy ez a helyzet bárkinek tisztán jó és csak jó, az egyszerűen hazudik. Aki a másikra mutogat és elhazudja a saját felelősségét az egy, az egy senki. Erre a szerepre lesznek jelentkezők attól tartok.

Itt és most nem a több, mint három év után kiizzadt megállapodás forog veszélyben, annál többről van szó, sokkal többről. Itt arról van szó, hogy hány ember fog ismét végérvényesen hányingerrel elfordulni a Clubtól, szurkolástól, magyarfocitól. Akinek számít ez a Club, az ezt mérlegeli, ezt tekinti a mértékegységnek. Eszerint cselekszik, de vajon hányan tesznek így?

Képesek lesznek-e végre az illetékesek, felelősök kiállni a Ferencváros érdekében, hogy megállítsák az elméleteken, félinformációkon, manipulációkon, pixeles fotókon, videókon alapuló, dagadó szartengert, ami lassan betemet mindannyiunkat, de a Clubot mindenképpen?

Ítéletet majd a bíróság hoz évek múlva jogi értelemben, sokak most még fel se fogják mire számíthatnak, hogy eltörik az életük, de erkölcsi értelemben az ítéletet mindenki magában kell meghozza. Mindenkinek magában kell lejátszani, feltenni a kérdéseket: “Tényleg megérte, ezt akartuk? Pont ott és pont akkor? Jobb lett ettől a Fradinak?”

A teljes igazság az, hogy a Fradinak ettől – bárhogy történt – csak rosszabb lett, sokkal rosszabb. Az összes többi részletkérdés.

 • Vytautas_csoportkör

  Sajnos nagyon jó írás, respect érte.
  Ünnepre készültünk, aztán “temetés” lett a vége. Végtelenül szomorú vagyok.

 • gabesz

  Az igazság az hogy vezetőinknek túl nagy ez a klub. Alkalmatlanok ! KUBATOV GÁBOR IDE VEZETTE A KLUBOT !
  ALKALMATLAN !

  • Vytautas_csoportkör

   “Aki a másikra mutogat és elhazudja a saját felelősségét az egy, az egy senki”

   • gabesz

    Ezt mondom Én is hogy Kubatov Gábor aki megosztotta a klubot , és a felelősségét se meri kimondani csak sunyit lapít titkol mint mindig Ő 1 gyáva senki !
    Ő az elnök az Ő felelőssége az egész !
    Meg a biztonságiak fönőkéé meg Nyirié Oroszé akik a Fradiból élnek és azért kapnak fizetést hogy ne züllesszék ide a Fradit !

    • Vytautas_csoportkör

     Te vagy a legostobább ember, akivel egész életemben “találkoztam”.

   • gabesz

    Az hagyjáál hogy a biztonságiaknak feladatuk lett volna felmérni Bonyha jelenléte milyen kockázattal jár , de ha mondjuk a derbin vagy máskor mikor Bonyha és tásai ütöttek meg kötöttek bele , terrorizáltak embereket , azt megakadályozzák és kitiltják már ez a balhé nincs !
    És ez a secu Kubatov felelőssége , aki csak 5000 nézős meccseket tud elképzelni foci és hangulat nélkül , szkennerrel és fél a saját secuját megszervezni, felelősségre vonni ! Talán zsarolják ?
    https://uploads.disquscdn.com/images/1bbc53a826177100a568a89e93af8a2d8d0df1ac0fe91304f9b9dff86e90b86f.jpg Ez a kép magáért beszél ! Mennyre volt rend mennyire volt bonyha rendre intve !

 • fogpaszta

  Szervusz!

  Biztos nem emlékszel, de joparszor ( főleg régebben ) írtam ide es finoman fogalmazva nem egyezett a véleményünk.

  DE ez az írás nagyon ott van. Respect!!
  Üdv,
  Z

  • gabesz

   Na végre hogy belátjátok hogy Kubatov alkalmatlan elnöknek hogy gyáva és nem mer kiálni tényekkel, hogy hagyja hogy a média féligazságokkal egyre mélyebbre döngölje a Fradit !
   Hogy képtelen bevallani hogy azért osztotta meg és ossza meg az embereket mert képtelen egy nagy klunbot vezetni mint a Ferencváros és erkölcsileg tönkre tette és most gyáván csak elbújik !

   • fogpaszta

    Ennek az írásnak nem ez a lényege sztem.
    Az biztos, hogy en nem ezt lattam benne.

    • gabesz

     “Képesek lesznek-e végre az illetékesek, felelősök kiállni a Ferencváros érdekében, hogy megállítsák az elméleteken, félinformációkon, manipulációkon, pixeles fotókon, videókon alapuló, dagadó szartengert, ami lassan betemet mindannyiunkat, de a Clubot mindenképpen?”

     • fogpaszta

      Tehát szted a felelősök köre kimerül egyedül a Q es bandájában?

     • Dagiiron

      Ha ti vezetnétek a Fradit, akkor már rég nem lenne.. Egy ilyen esetben nem a klubelnök meg nem te mondod meg, hogy mi történt, hanem a rendőrség, az ügyészség és a bíróság.. Jelenleg a rendőrség és az ügyészség azt mondja, hogy a balhét a nem szkennelő csapat kezdte, és a két faszit akkor késelték meg, amikor ezerrel rugdosta a földön fekvőt…. Szóval jelen állás szerint a felelősök a nem szkennelő tábor tagjai közül kerülnek ki, erre te itt állandóan Kubatovot emlegetted..

 • Imi

  Teljesen egyetértek

 • gabesz

  Orbagisztániában azt várni hogy hiteles forrásokból hiteles infót kapj ? Vagy ha egy vezető ki áll akkor hitelesen az igazságot fogja tálalni ? 😀
  Ennyire naiv nem lehetsz Zana !

 • szakertelem

  a fradinak ez jó. ki lehet tiltani 50 állatot. ezek csak kárt okoztak, akkor is amikor nem késeltek vagy lincseltek.

 • krapulax_the_hun

  Egyfelekepp lehet ebbol kijonni:
  A kesest es a verekedoket kitiltani 10 evre legalabb, securityt kirugni amiert kest bevittek.

 • Orwell_1984

  Egyetértek az írással! Mindenkinek vállalnia kell a saját felelősségét, de erre kevés esélyt látok…
  Közben a “késes” csaja már elkezdte a stand-upolást a sajtóban… Az is nonszensz, hogy valakinél kés, kések voltak és nem indul ellene semmiféle nyomozás, eljárás… Néhány hír ráadásul úgy tálalja az esetet, mintha az őrizetbe vett verekedőknél lett volna a kés és ők okoztak volna azzal sérüléseket…

 • S = k × log × W

  Tök jó az írás. Kár, hogy ezzel teljesen ellentétesen kezelik az ügyet az illetékesek. De közben Orwell_1984 már le is írta.

 • gajzi

  Az SzSzJN és a klubbvezeői kéz kézben leírták magukat. A klubvezetés sara az elmúlt években megkérdőjelezhetetlen, az SzSzJN pedig a megegyezés mikéntjével, Hamberger kivagyiságával, majd a közleménnyel vált teljesen hiteltelenné.

 • lorinc82

  Abszolút jó írás!

 • Aro

  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/legendak-levele/20171109/c/18682

  Valaki kikeresné nekem a legandák levelét amit a Választási Iroda után írtak? Vagy amikor kirekesztettek több százunkat a Baráti Körből? Esetleg a szekus lövöldözés után?

  • Orwell_1984

   Kettős mérce…

  • Magyar Levente

   Komédia öregem:
   ,,zárjátok ki soraitokból a felelősöket, az erőszaktevőket, a felbujtókat, a haszonlesőket, mindenkit, azokat is, AKIK KÉST HASZNÁLTAK…”
   Hát akkor szóljatok a főnöknek, ugyanis az az (egy és nem több) késes az ő halhatatlanja és semmilyen szinten nem tartozik a táborhoz. De ti ezt pontosan tudjátok, hiszen közröhej tárgyaként parádézott bent évekig harmad- negyedmagával, mint fő szurkolói csoport vezetője.

 • Peter Parker

  Nem vénaszkenner kell a beléptetésnél, hanem IQ teszt. 🙂

 • Scenkhyalfi

  Van egy rakat sunyi köcsög (a szeku emberei, akik beengedték oldalról és éppen a B-középhez Bonyhát és baráti körét; a késelő barom, meg a haverja; továbbá a gyáva faxkalapok, akik csak a budiban átöltözve, álarcban, 20-50 fős csordában mernek verekedni/megagyalni egy xarkeverőt), akik a Clubot és minket hoztak a xarba.

 • DecensFilozófiadocens

  A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a legtöbb fórumot ellepték az államilag fizetett bértrollok. Ömlenek a hazugságok, folytonos a manipuláció.

  Itt a fórumon pl. az “Imi” nevű hozzászóló dolga Kubatov támogatása mellett akár hazugságokkal érvelni (most írta pl.: “Megtámadták,földre került,elővette az addig titkolt kését és szúrt. – ez nyilván nem igaz)”.

  “gabesz” nevű bértroll feladata a teljesen hülye kubatovellenes Fradistát játszani (most írta róla Vytautas: “Te vagy a legostobább ember, akivel egész életemben “találkoztam”, holott csak ez a dolga, azért fizetik, hogy játsza az ostobát). Feladata a cikkek alatti (különösen politikai) tartalmak teljes széttrollkodása és ökörségeivel a Fradiszurkolók lejáratása.

  Azért ez is hozzátartozik a teljes igazsághoz.

  • oli22

   Engem is fizetnek.