A szégyen pillanataiban is vállalni a felelősséget

Tegnap már mi is írtunk egyet Andorráról meg a Csele-patakba fúlt II. Lajos királyról, ma a Magyar Nemzetben olvastunk nagyon hasonlókat:

Andorra, végállomás 

A Bernd Storck juttatásairól napvilágot látó információk az andorrai kudarc és a felelősség vonakodó vállalása tükrében különösen visszatetszést keltők – amikor jött a siker, akkor persze sokan ezt a pénzt sem sajnálták volna –, ám ezt sem önmagában érdemes szemlélnünk. A Jobbik béruniós kezdeményezése elsőként a magyar labdarúgásban ért célba, teljesítményarányosan talán még nemzetközi összehasonlításban is túlfizetésről beszélhetünk. Az a politikusi gárda, amelyik egy éve szívesen sütkérezett a válogatott dicsfényében, és amelynek vezetője gyakran nyilvánít véleményt sportszakmai kérdésekben, most, a szégyen pillanataiban is vállalhatna némi részt a felelősségből. Már csak azért is, mert nem csupán a futballdrukkerek, hanem a sport iránt közömbös vagy ne adj’ isten ellenséges adófizetők pénzéből is bőven jut stadionra, egyebekre (az úgynevezett taópénz pedig közpénz, az ezzel kapcsolatos buta vitát lezártnak tekinthetjük).

A (párt)állami futballirányítás nemcsak erkölcsileg kifogásolható, de a jelek szerint hosszabb távon nem is sikeres. Az egész szisztéma piacképtelen: bőséges állami támogatás nélkül éppúgy összecsuklana, mint a magyar gazdaság uniós források híján. Eljött az újratervezés ideje annak kimondásával, hogy a sport, a futball – ellentétben az oktatással, az egészségüggyel vagy éppen a környezetvédelemmel – bizony nem stratégiai ágazat, és nem lehet a politika legitimációs eszköze. Ettől még lehet(ne) közösségi örömforrás, a nemzeti büszkeség és összetartozás kovásza, ahogy azt tavaly az erején felül teljesítő, kisebbfajta csodát végrehajtó válogatottunk példája megmutatta. Nincs az a szégyen, amely ezt az élményt feledtetné, ahogy nincs az a múltbeli érdem, amely az andorrai kudarcot megbocsáthatóvá tenné.

forrás mno, teljes cikk itt.

Egyébként halkan kérdezzük hogyha nem jutunk ki a következő EB-re – márpedig nagyon valószínű, hogy nem fogunk,  akkor vajon majd kitör a forradalom ha az addigra 250 milliárdba került Puskás stadionban majd Albánia – Izlandra mehetnek a magyar szurkolók?

 • Helló, röfi!

  Amire ráteszi a markát ez a potrohos czigány, az mind szarrá változik.

 • Peter Rajnai

  “Enyhe” jobbikos elhajlást azért érzek a cikk kapcsán(és mivel a cközép is kritikátlanul átvette,ezért titeket is “bevittek a málnásba” az mno-sok)…ugyanezen médiamunkások 1 éve amikor “meghódítottuk Európát” nem “éltették” a Viktort (vagyis legjobb esetben nem fanyalogtak).Szögezzük le a tárgyilagosság kedvéért,természetesen a Simicskától “független” és őt is elszámoltatni kívánó,illetve 2018-ban a jelenlegi rezsimet Apáti alelnök szerint mindenképp leváltó Jobbik-lásd a youtube-on a legfrissebb K.O.-t,Apáti vs. momentumos gyerek- :-)))) )és (egyre inkább csökkenő számú) szimpatizánsai kedvéért,hogy természetesen nem “a Viktor” “hódította meg” (válogatott szinten) tavaly ilyenkor Európát,de politikailag része volt benne.Persze nyilván vannak/voltak/lesznek visszaélések (még egy képzeletbeli Vona-kabinetben is lennének,vagy Botkabinetben; kinek szájíze szerint 🙂 )Lehet hogy Vonáék “szolgálata” vagy Botkáék országlása alatt nem lenne Felcsút az ami jelenleg (pénzmosoda és névbitorló “akadémia”),de a fociba ömlő pénz,is töredéke lenne a jelenleginek(ha egyáltalán lenne)és elhihetitek a “trónkövetelő” Vona-Botka tandem minden fogadkozása ellenére,a tao (köz)pénzek amik a fociba mennek,nem kórházakra,infrastruktúrára,oktatásra,egyéb közhasznú szegmensekre folynának el,hanem az oligarcháik zsebébe kötnének ki.Csak őket ez esetben nem Mészáros Lőrincnek,Habony Árpádnak,Rogán Antalnak,stb. hívnák.
  Nézzétek meg csak a ballibek országlásának időszakát,visszamenve az ún. “rendszerváltásig”: hány forintot csorgattak bele a magyar fociba,sportba?És mégis milliárdok tűntek el kéz alatt( “üvegzsebbe”)nem lett belőle inkubátor (Lendvai “Botox” Ildikó)vagy infrastuktúra fejlesztés,de még a pedagógusok se tudtak belőle nyaranta befizetni egy hispán látogatásra.
  A cközepesek meg honnan veszik hogy nem fogunk kijutni a 2020-as EB-re?Felhívták talán az ezotv-t?

  • Helló, röfi!

   “Apáti alelnök szerint mindenképp leváltó Jobbik-lásd a youtube-on a legfrissebb K.O.-t,Apáti vs. momentumos gyerek- :-)))) ”

   Eddig olvastam a böfögésed. Szávay de mind1.

   • Peter Rajnai

    Röfike,azt te szoktál!Apáti-Szávay?Miért mi a különbség?Mindketten lementek kutyába amikor tavaly nyáron asszisztáltak a tisztújítón ahhoz hogy Vona észak-koreai mintára Kedves Vezető lehessen a pártban.

    • Helló, röfi!

     Agymosott fideszdroidokkal nem tárgyalok.

     • túrósnyenyere

      Szép “érv” volt, (diszno)rbi…

    • gabesz

     De nem koszorúztak a kinai komcsi hősöknek, és ők támogatják Trianoni emlék évet , nem félnek hogy Orbán szlovák testvéreinek nem tetszene

  • gabesz

   Én meg FIDESZ-es faroknyalogatást érzek a kommentedben 😀
   Talán túl sokat nézed a tv-ben Orbán elvtársat mikor a Kínai komcsi hősöket koszorúz , és védelmezi a szovjet felszabadítók műemlékét, vagy ép behívja az irodába Botka elvtársát hogy együtt szavazzanak a plaká törvény újra szavazásán 😀

 • gabesz

  Biztos kijutunk. Szerintem sosem épül fel a Puskás . kidobnak egy csomó pénzt majd épül egy atlétikai stadion egy 8 ezres Fradi pálya a népligetben . vissza táncolnak a rendezéstől, és a Grupama – Puskás aréna az üllőin lesz a nemzeti aréna.
  Ha nem így lesz az is lehet , de valószínű sose épül fel a puskás mert kormány váltás lesz

  • azoltan

   elég naív ember vagy, ha elhiszed, hogy kormányváltás lesz jövőre…

   • gabesz

    Nem elhiszem hanem látom ! Félnek rettegnek . félnek már a plakátoktól is !
    Elég naiv ember az aki nem látja ! És azt se látja hogy mennyi ember haragszik ! Az a 70% ELÉG LESZ ÉS ABBÓL 40% Vonára fog szavazni ! Tudod azokat kell kérdezni akik 2006-ban szoci 2010-ben FIDESZ és 2014 ben nem szavaztak, de most elegük van abból hogy ebből az országból egy maffia állam lett és minden Orbán személyes birodalmának része, hogy nincs állami pénz hogy nem futja gyerekeknek minden olyan ingyen oltásra ami szükséges lenne, hogy helyette stadionok épülnek négyszeres áron meg uszódák, és az állami pénz vándorol strómanok zsebébe akik makaóra járnak kártyázni, meg helikopterrel 60 km-re lakodalomba ! Elég vak ember az aki nem látja hogy Orbán fél a néptől a népszavazástól. és kamu kérdőívek mögé bújik adat gyüjtő szándékkal , s nem mer fél retteg az igazi szavazástól, mert migránst senki nem akar az országban de ott is megbukott mert annyira utálják é akarják őt börtönben látni !
    SZÓVAL GYEREKEK JÖN A VÉG VAGY DURVÁN KELL CSALNI DE ABBÓL MEG AKKOR BALHÉ LESZ ! 😀
    SZÓVAL NEM VÉLETLEN FÉL VIKTOR MÉG A PLAKÁTOKTÓL IS !
    RÁADÁSUL BIZTOS VAGYOK BENT HOGY SIMICSKÁNAK VANNAK BIZONYÍTÉKAI ELLENE , NEM VÉLETLEN RETTEG TŐLE IS !

 • Scenkhyalfi

  A válasz nem és egyébként is nyer jövőre a Fidesz. Amúgy a politikusok sportból való kidobása maximálisan támogatandó, viszont államot helyettesítő szponzor meg nincs.

  • gabesz

   Ha nyer a FIDESZ akkor minden épeszű ember át megy a határ szerboldalára , és migrál a migránsokkal abba a rohadó széteső félelemmel teli Nyugatra !