A régi sarki közért..

“A sarki kisközért, ahová jártam évekig, nem volt valami csilivili hely, linóleumos padló, lambériás falak, de ami kellett, azt megkaptam, faterék is oda jártak, normálisan kiszolgáltak, az áru nem volt osztályon felüli, de aluli sem. Tudtuk, mikor kell menni, ha friss, meleg zsömle kellett meg hideg sör. Bár volt, hogy pult alól kaptam a pacalt Pista bától, a hentesrészleg vén kóklerétől, aki nem volt a korrupcióellenes harc felkent papja, de legalább volt néha pacal, fater nagyon szerette. Amikor banán vagy egyéb kurrens cucc jött, hirtelen ismeretlen arcok is megjelentek, és akkor volt, hogy lófasz maradt nekünk, törzsvevőknek. Aztán tulajváltás történt, a közért csilivili lett, volt áru doszt, ami korábban kurrens volt, az már nem az, nincs pult alóli cucc, szóval megjött Európa a Zöld Ferenc utcába. Aztán amikor először megjelentem vásárlóként, a fizetésnél mellém áll egy kétajtós szekrény, mondja, menjek vele, merthogy lebuktam, látták ám, hogy eltettem valamit. Mondom, oké. Persze nem találtak semmit, de azt mondták, tudják, hogy csak trükköztem, akkor is tolvaj geci vagyok, fel is jelentenek. Mondom, ha nem találtak semmit, akkor egy bocsánat a minimum. Erre leköptek. Meg megmondták, hogy ezentúl az ilyen hozzám hasonló ruppótlan prolik inkább máshová menjenek. Aztán tényleg máshová mentem. Csak hírből hallottam, hogy a szuperközért nem valahogy akar menni. Azt mondják itt a környéken, túl drága, az áru nem jobb, mint régen, sőt… Ráadásul bunkó a főnök meg az alkalmazottak. Az egyikkel össze is futottam az utcán, azzal, amelyik leköpött, rám köszönt, mintha mi sem történt volna, hogy milyen régen láttak már az üzletben, csak nincs valami bajom velük?”

Index Drukkerkocsma

 • gabesz

  Sajnos a Fradi az egy szerelem, és az Ő elvesztése jobban hiányzik mint egy nagyon ügyes szerető .
  Ráadásul szerintem rossz a hasonlat abból a szempontból is hogy az az árú cikk amit ma adnak az nem olyan mint a régi. A mai árú amit csapatnak neveznek, túl árazott lélektelen giccs parádé, ha csak a minőséggel lenne baj, de az árú is idegen megszokhatatlan ízek. A baj már nem a sértetségemből fakad a baj az hogy szar emberek dolgoznak a boltban és szar terméket árulnak, pökhendi stílusban.

  • Scenkhyalfi

   Igen, én is a Fradit szerettem meg, nem a dózsa kettőt.

  • Zöldfülű

   “Azt mondják itt a környéken, túl drága, az áru nem jobb, mint régen, sőt…”

 • csibészke

  Sajnos értem mire gondol a sorok írója.

  Lehet egy vállalkozást jól csinálni, meg lehet szarul.
  Teljesen mindegy, hogy 1 db tv paprikát akarok eladni, vagy egy multi árudömpingjét.

  Nálunk a multi szemléletre esett a választás, csak a régi “közét” üzletpolitikájával próbálkoznak, a régi eladók.
  Persze, hogy fos az egész.

 • gajzi

  Sok dolgot nem értek a club működésében, a történésekben. A legújabb a Spirovski eset: adva van egy játékos, aki kirobbanthatatlan tagja hazája legnagyobb csapatának, amivel bajnokként EL főtáblára került. Körülmények innen nézve jók, gyönyörű stadionjuk van, ott volt az idei Európai Szuperkupa döntő. Az EL-ben elvileg eladhatja magát. Mi a tökömért igazol egy ilyen játékos hozzánk? Sokadik éve vérzünk el körökre az EL-től, itthon is kínlódunk… Idevezényelte a stadionjuk névadója?!?

  • csibészke

   Szerintem neki is be lett igérve minden.
   EL, BL az ország legnagyobb csapata olyan szurkolókkal amilyet még nem látott, meg hasonlók és egy jó magas fizetés + a menedzsere kapott egy jó nagy százalékot.

 • György Istvánovits

  Zseniális írás

 • Csordás Krisztián

  Ez most ült,pont így látom én is!