A magyar-orosz mérkőzést hétfőn 20.30 órától rendezik a Groupama Arénában.

Győzni szeretne hétfő este Budapesten csapatával Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ettől függetlenül azonban nem a felkészülési mérkőzés eredményét tartja elsődlegesnek. Az összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában rendezett vasárnapi sajtótájékoztatón a szakember elmondta, külön a magyarokra készítették el taktikájukat, a Svájc és a Svédország elleni összecsapásokat elemezték ki. A korábbi kiváló kapus megjegyezte, eddig nem tudott róla, hogy a hazaiaknál Bernd Storck több fiatalnak is lehetőséget kíván biztosítani, azonban ez semmit nem változtat a tervükön, főként mert náluk is számos ifjú tehetség szeretné megmutatni magát.

Az MTI kérdésére válaszolva a kapitány hangsúlyozta, nagyon várják a hétfői találkozót, hiszen ezen a mérkőzésen derül ki igazán, milyen munkát tudtak elvégezni az elmúlt időszakban, és mi az, amit a hátralevő napokban még ki kell javítaniuk. Hozzátette, természetesen mindig nyerni akarnak, de a pályán most az “elvégzett munka fog realizálódni”.

Az oroszoknak kevesebb mint két hetük van a hazai rendezésű Konföderációs Kupáig, ráadásul a jelenlegi 27 fős keretet szerdáig 23 fősre kell szűkíteni, Csercseszov munkáját pedig számos sérülés nehezíti. A gárda az elmúlt bő egy hetet Ausztriában, a tiroli Neustiftben töltötte, a keretből kidőlt Artyom Dzjuba, Alan Dzagojev, valamint a honosított brazil Mário Fernandes is.

Az oroszok a Konföderációs Kupán június 17-én Új-Zéland ellen kezdenek, majd az Európa-bajnok portugálokkal és a mexikóiakkal találkoznak a csoportkörben.

Link később