A Luxemburgi vereség legfőbb oka

“Luxemburgnak több játékosa szerepel az európai top6 bajnokságban, mint nekünk. Szóval tegnap nem történt semmi különös, csak megint szembejött a realitás, amit nem lehet nemzeti konzultációval vagy dumával befolyásolni. Ettől szép a futball, hogy helyére kerülnek a dolgok: a kontraproduktív, közpénzen, valódi versenyhelyzet nélkül vegetáló magyar futball zuhanórepülésben van, és egészen addig abban is lesz, amíg nincs valódi teljesítménykényszer sem a klubokon, sem az utánpótlásnevelésen. És a gödör alját még mindig nem értük el, nyugi.”

 • Sztaking

  A lényeg,az utánpótláson van!Nagyon egyszerű a megoldás,kötelezni kell minden NB-és csapatot aki jogosult támogatásra,TAO-s pénzre,kössön szerződést 10 12 iskolával és vezényeljen napi! edzést minimum 80 Gyereknek folyamatosan az MLSZ által előírt program szerint !Különben nincs pénz!Bizony ennyire egyszerű!

  • szakertelem

   ez nem mennyiségi kérdés. totál baromság amit írsz. a bozsik programban ma is már rengeteg ügyetlen gyereket fociztatnak. élsportolók nevelése a szakembereken múlik, nem az mlsz által kitalált programokon. szakember pedig alig van.

   • Sztaking

    Ez a megoldás,a Németek is így csinálták….nekik bejött,jobb javaslat?

    • szakertelem

     írtam. de kibontom explicit, a kedvedért: szakembereket kell kiképezni és megfizetni!

     • Sztaking

      Nem mükszik…ha nincs elvárás csak lenyúlják a lóvét..

     • szakertelem

      edzők felé kell elvárást megfogalmazni és meg kell őket fizetni. mennyiségi és szakmai előírásokkkal nem lehet az embert kiváltani. rossz edző pedig soaem fog jó játékost kinevelni, hanem a jókat is elrontja.

     • Sztaking

      Nem vagyok a jó edző ellen,de erre kötelezni kéne a klubokat,vagy nincs lóvé…egyről beszélünk különben…ha nincs kötelezettség,csak lenyúlják a zsét.

     • szakertelem

      nagyon jól mondod. érthetetlen, hogy nem eredményfüggően folynak el a pénzek.

     • Sztaking

      Ja dús hajam van,törölhetnéd a méltatlan beszólásod…más cikknél ,ja és 30 év küzdősportos múlttal talán gyávának se kéne nevezni….

   • Szabó Tamás

    Félig a mennyiség is szerepel mert régen jártak a klubok megfigyelői tényleg a általános iskolákba.Most meg a gazdag szülő viszi a gyereket be a klubhoz. De amit te mondasz az is nagyon igaz megfelelő edzők kellenének. Már 20 évvel ezelőtt is ifi edzőket kellet volna ide hozni. A németek is azt csinálták egy egységes oktatási taktikai rendszert építettek ki külföldi szakemberek segítségével.De ilyen nálunk nem lesz amíg nem piaci alapon mennek a dolgok a ingyen pénzt felelősség nélkül mindegyik el teszi és lapit.

 • Alkalmas

  A magyar futball egy szinten van Luxemburgal, Andorraval, Freorer Szigetekkel. Ez nem fikazas hanem a realitas. Teljesen egyetertek a cikkbeli velemennyel, ez meg korant sem a godor alja. Ugyanis amig a Luxemburghoz hasonlo csapatok fejlodnek, addig mi zakatolunk tovabb lefele a lejton. Ez torvenyszeru, ahol nincs szakmai befektetes a sportagba evtizedeken at, ott ez az eredmeny mint a magyar futballban. Penz mar van, csak rossz helyre, uram-batyam rendszerben, partalapon (allami forrasbol) ontik valos kovetelmenyek nelkul. Az utanpotlas kepzes gyakorlatilag nem mukodik, minden jobb kepessegu tizeneves gyerek kulfoldre menekul.