A bMLSZ meg a jegyek

Szoktunk kérdéseket feltenni az MLSZ nagyrabecsült munkatársainak, a legritkább esetben válaszolnak, azaz soha. Ezúttal nem kérdezünk, nyavajgunk kicsit.

Tegnap nagy dúrral jött a hír, hogy még 600 jegyet adnak el a norvég meccsre. Hív az öcskös, nincs még jegye, persze nincs kártyája se, velem ellentétben tökösen bojkottál, ellenáll, ellenszegül, állva hal meg, bár most kicsit zavar van a rendszerben, de az most nem ide tartozik.. Mondja, szerezzek neki jegyet, dolgozik. Szokott ilyet. Én is dolgozom, de a feleségemet se szokta érdekelni, ha kell valami. Jó, mondom, küldj személyiről fényképet, intézem. Megkeresem a legközelebbi Ticket Expressz irodát a hétben, odamegyek, valami rockdiszko vagy rockdiszkont (a mellettem lévő úriember éppen 1990-es Pokolgép koncertfelvételt vesz, vannak még itt kazetták, igazi múlt századi, hamisítatlan Király utcai hangulat.) A főokos, aki ért a számítógéphez, pötyög valamit öt percig, majd kinyögi, hogy na itt ma nincs meccsjegy, mert ahhoz ők nem férnek hozzá. Fasza. Éljen a Nasa szerverparkja, b+, meg az integrált rendszerek.

Legközelebbi a Dalszínház utca, nyomás oda, kit érdekel a munkaidő, a foci sokkal fontosabb, mint tudjuk, ráadásul az öcskös nagy fradista, a román meccsen volt először a stadionban, meg most jönne megint, szóval ez mindennél fontosabb. Megérkezés, érdeklődés. Én hülye felvázolom a szitut. Más helyett akarok jegyet venni egy futballmeccsre. Néni néz, majd közli, hát nehogymár. Elképesztő galádság. Nem vehetek jegyet, csak magamnak, de magamnak már vettem (szkennelt, kártyás fasz vagyok igen..). Így bukik a mutatvány. Öcskössel telefon, elszomorodik. Belőlem kezd kijönni az évtizede elfojtott huligán, az ellenség két nő, egy pojáca. Végül csak kértem írásban, és lám: valóban az emelesz ledelegálta a ticket expressznek, hogy hatóságot játszanak. Értitek: majd a néni megnézi a személyimet (milyen jogalapon? hol van ilyenkor az amneszti internesönel? meg a tasz?) és ő eldönti, hogy én vagyok-e tényleg én. Nyilván olvasnom kellett volna az apróbetűset, egyébként ezen  nyavajgás előtt 10 percig kerestem az emelesz honlapon, csak a román meccset találtam meg, de köztudottan én vagyok a balfasz, mert nem találtam.

“A szurkolói kártyával nem rendelkező szurkolók a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1, 1146) működő Ticket Express jegyirodákban személyesen vásárolhatnak jegyet személyi azonosításra alkalmas igazolványuk (pl: jogosítvány, útlevél, személyi igazolvány, diákigazolvány, stb.) bemutatásával. Szurkolói kártya nélkül kizárólag saját névre szóló jegyvásárlásra van lehetőség.” – ez volt a román meccs előtt, de most lett volna a Dalszínházban is pl.

Aztán fényt kaptam. Ezek ezzel is csak sumákolnak: A bejáratnál a kutya nem nézi, hogy a jegyemet tényleg én vettem, vagyis lófasz a névre szóló jegyértékesítés seggébe. Bár fenyeget vele az emelesz, de -legalábbis engem- egyszer sem ellenőrizték a jegyet kártyával, személyivel. Szerintem mást se. Odatolják ezt a szarakodást a Ticket Expresszes néniknek, meg a többieknek, a bejáratnál meg a kutyát nem érdekli..

Mi az értelme ennek?

Főleg, mert a harmadik jegyirodában némi konspirációt követően csak sikerült megvenni azt a jegyet nem az öcskösnek személyesen, de az öcskösnek..

Egyébként az Operába a jegyhez nem kértek semmit, sőt bent sok kamera sincs (annyi biztosan nincs mint a Grupiban), se biztonságiak százával. Viszont járnak a fejesek, akik ezeket a szar szabályokat és törvényeket letolják a köznép torkán. Hogy a köznép szurkoló a köznép eladóval anyázzon. Míg ők a VIP-ben Skyboxban zabálják telire magukat, szkenner, személyi meg minden szar nélkül. Sőt, ott még pia is lesz, nemcsak alkoholmentes fos. Szar minden, de azért is hajrá Magyarok!

Köszönöm, hogy elmondhattam.

csr

 

 • Buckethead

  Ez az egész rendszer szánalmas. Értem én, hogy próbálják profin csinálni, meg legyen valami kerete az egésznek, csak sajnos ezzel pont az ellenkezőjét érték el. Nem beszélve arról, hogy NB1-es meccseken micsoda nézszámok vannak a barom szábályozások miatt (is).

 • technojedi

  Én is így jártam. Asszonynak nem tudtam venni jegyet, hiába a személyi. Mondjuk nem tudtam, hogy bárhol lehet, mindig csak a bálnát mondják. Ami meg, ha valaki városon kívül dolgozik 9 és 5 között, cumi. Még kártyázni se tud. Gondolkoztam, hogy megkérek egy leányt a sorba, de egyrészt siettem másrészt, a pénztáros is 3x nézte meg, hogy én vagyok-e én, harmadrészt annak a szerencsétlennek is kell jegy. Gyors telefon egy lányért, akinek van kártyája. Sajnos nem lett meg. Egy tucat cimbi bejelentkezett, hogy vesznek neki online jegyet, de a Pista, Feri és Józsi nevet egy lánynál nem nehéz kiszúrni, úgyhogy az ember inkább otthon ül a seggén, minthogy egy ilyen hülyeség miatt vigye el a mese autó és állítsanak ki egy csekket közokirat hamisításért.
  Mire a Grupihoz eljutott volna, mert az kicsit emberibb időben van nyitva, addigra meg baszhatta az egészet.
  Mindent a nézőkért…

 • technojedi

  Be kéne látni, hogy ez a hülye kártya a Fradin kívül sehol sem fog normálisan működni. Egyedül nálunk van annyi ember, hogy megtöltsünk egy egész stadiont.
  Ami meg a válogatott meccset illeti, oda meg abszolút felesleges is.

  • sztaking

   Nálunk se mükszik.

   • technojedi

    Ne a mostani “háborús” állapotokat vegyük alapul. 2014-ig működött a dolog.

    • sztaking

     Ott rontottuk el mikor elfogadtuk azt a kártyát.

     • technojedi

      Azért volt egy pár olyan helyzet, amivel bizony kiérdemeltük. Én örülök, hogy volt egy fék. Ez is hozzájárult szerintem ahhoz, hogy nincsenek már olyan botrányok, amin csámcsoghatnak a rettegő tévénézők, és hogy nonszensz lett mára a kártyarendszer.
      Azért a balhéban is épp olyan éllovasok voltunk, mint magában a sportban is.

     • sztaking

      Ugyan már a Debreceni meccs után volt az utolsó balhé meccsen,mikor Töxi kapott egy pofont.Ilyen kötelező kártya a világon sehol nincs,értelme sincs ,a fék a huligántörvény,akit az nem tart vissza,a kártya skenner se fog,ez csak listázásra jó!

     • technojedi

      Valamiért mégis volt 2010-ben egy félbeszakadt meccsünk

     • sztaking

      Az is kamu volt ha láttad a hírekben a vendéget mutatták ahol a diósok felgyújtottak pár széket a vendégben.Én meg ráadásul élőben láttam.

 • sztaking

  Az vagy:) De az írás érdekes.

 • Mondok jobbat! A Norvég-Magyar kinti pótselejtezőre, nem tudod átvenni más helyett a jegyet még a személyi fénymásolatával sem, tehát a vidéki szurkoló vagy felutazik Pestre munkanapon 10-17 között vagy kint az Ulevaal Stadionnál állhat sorba az itthon megvásárolt jegyéért…ha lát benne valaki logikát, ne tartsa magában.

 • Ferencváros1899

  “Belépéskor természetesen nem kell igazolni a személyazonosságot. Akinél érvényes jegy van, beléphet.”

  MLSZ Jegyértékesítés, Vásárlói Tájékoztató, Az e-jegyek használata alatt van ez írva. Most akkor az van hogy én megveszem X néven ugye magamnak a jegyet, aztán a jegyet odaadom Y-nak hogy tessék menjél meccsre, és Y bejut a meccsre mert ott a kapunál kurvára nem nézi senki hogy ő most X vagy Y vagy Z vagy lófasz??? Most nézem én is hogy ezt elolvastam…